babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, δυσκολία σύλληψης, αγνοήστε τους γύρω, συμβουλές σύλληψης - Εσείς ακόμα προσπαθείτε;

Εσείς ακόμα προσπαθείτε;

Όλες γύρω σας περιμένουν μωρό και εσείς ακόμα προσπαθείτε;

Τι μπορεί να επηρεάσει την ανδρική υπογονιμότητα;
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Από τη στιγμή που αποφασίσατε να μείνετε έγκυος ξαφνικά όλες γύρω σας άρχισαν να ανακοινώνουν τις εγκυμοσύνες τους; Είναι λες και φουσκωτές κοιλιές και μωρά ξεπετάγονται από παντού μόνο και μόνο για νας θυμίσουν πως εσείς απλά ακόμα προσπαθείτε να συλλάβετε. Το μόνο που θέλετε είναι να δείτε τη θετική ένδειξη στο τεστ εγκυμοσύνης αλλά ακόμα τίποτα! Ξέρουμε ακριβώς πως νιώθετε, και για αυτό σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την όλη κατάσταση.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να στεναχωρηθεί αλλά μην το παρακάνετε
Ναι μπορείτε να νιώσετε άσχημα για τον εαυτό σας. Είναι απόλυτα λογικό και καθόλα φυσιολογικό. Αφήστε στον εαυτό σας να κάνει ένα μικρό "πάρτυ στεναχώριας" ακόμα και κάθε μήνα μέχρι να μείνετε έγκυος. Αλλά προσοχή: Θα πρέπει να καταλήγετε με μια θετική διάθεση κάθε φορά, διαφορετικά θα οδηγηθείτε στην κατάθλιψη. Γι' αυτό διαλέξτε τον χρόνο και τον τόπο και αφήστε τα όλα να βγουν έξω. Κλάψτε, φωνάξτε, γράψτε στο ημερολόγιό σας. Μην το παρακάνετε. Δώστε στον εαυτό σας γύρω στα 15 λεπτά να ξεσπάσει και όχι παραπάνω. Θα εκτονώσετε όλη την ένταση που νιώθετε και δεν κινδυνεύετε από κατάθλιψη.

Σταματήστε να συγκρίνετε τα "μήλα" με τα "πορτοκάλια"

Πότε μα ποτέ μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε τα "μήλα" με τα "πορτοκάλια", ούτε καν τα "μήλα" με τα "μήλα". Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους διαγωνισμό, και δεν έχει καμία σημασία πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για τους υπόλοιπους γύρω σας να συλλάβουν. Εξάλλου κατά 99% των περιπτώσεων, δεν ξέρετε την πραγματική ιστορία του καθενός. Μπορεί αν μην ήταν τόσο εύκολο για την "τάδε" φίλη σα να συλλάβει όσο μπορεί εσείς να φαντάζεστε. Εάν σταματήσετε να συγκρίνετε την δική σας περίπτωση με όλες αυτές γύρω σας τότε θα είστε πιο θετική και όλα θα γίνουν πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε.

Αγνοήστε τα επίπονα σχόλια
Όλοι γύρω σας πρέπει να έχουν άποψη για την εγκυμοσύνη σας! Έτσι δεν είναι; Όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν πως προσπαθείτε να συλλάβετε τότε έρχονται και όλες οι "πολύτιμες" συμβουλές και ιστορίες για να σας βοηθήσουν. Δεν είναι κακό αλλά μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικό όταν ακόυτε για 10η φορά για τη φίλη ενός φίλου που έμεινε έγκυος χωρίς καν να προσπαθεί. Αγνοήστε όλα αυτά που μπορείτε να ακούσετε και προσπαθείστε να παραμείνετε θετική. Αλλάξτε το θέμα συζήτησης, απομακρυνθείτε από την κουβέντα, ή πείτε σοτυς φίλους σας πως αυτές οι ιστορίες δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα. Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσετε στους γύρω σας πως αισθάνεστε και κυρίως σε αυτούς που υποτίθεται πως είναι η στήριξή σας. Δεν θα σταματήσουν να το κάνουν μέχρι να τους πείτε πως είναι ενοχλητικό και επίπονο.

Μην παρασύρεστε σε κουβέντες για μωρά
Η συνάδελφός σας, σας έχει τρελάνει με την ακατάπαυστη πολυλογία της για το μωρό που περιμένει, και σας εκνευρίζει το γεγονός ότι όποτε μιλάει για αυτό χαϊδεύει και την κοιλιά της; Αν ναι..τότε αλλάξτε το θέμα συχήτησης αμέσως! Το ίδιο ισχύει και σε κάθε άλλη περίπτωση που βρεθείτε στο κέντρο μιας παρόμοιας κουβέντας, με φίλες, γνωστές, ξαδέλφες και τα λοιπά. Ζητήστε από τους κοντινούς σας ανθρώπους να συζητήσετε κάτι διαφορετικό ή να έχετε έτοιμα 2-3 θέματα για να πάτε την κουβέντα προς άλλη κατεύθυνση!

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε προτού αποκτήσετε μωρό
όταν θα αποκτήσετε μωρό, είναι βέβαιο πως δεν θα έχετε χρόνο για συγκεκριμένα πράγματα! Οπότε προτού η καθημερινότητά σας γεμίσει κλάμματα και λερωμένες πάνες κάντε όλα αυτά τα πράγματα που θέλετε να κάνετε και δεν θα μπορείτε όταν πια θα είστε μαμά! Οργανώστε ένα ταξίδι με το σύντροφό σας το οποίο δεν θα μπορούσατε να κάνατε εάν είχατε μωρό ή αν είσασταν έγκυος. Βγείτε και πιέιτε με τις φίλες σας σε μια βραδιά αποκλειστικά για κορίτσια! έτσι όταν γίνετε μανούλα δεν θα έχετε τίποτε να μετανιώνετε που δεν κάνατε!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Λάβετε Θέσεις"