babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος - Προετοιμαστείτε σωστά πριν τη σύλληψη

Προετοιμαστείτε σωστά πριν τη σύλληψη

Σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα μωρό;

Τι είναι η ωορρηξία; 5+1 τρελοί μύθοι για τη γονιμότητα
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα μωρό; Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να ξεκινήσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε ένα. Είναι ξεκάθαρο πως μια γυναίκα μπορεί να συλλάβει χωρίς καν να ακολουθήσει καμία συμβουλή από τους γύρω της. Αν όμως είστε πρόθυμη να επιταχύνετε λιγάκι τη διαδικασία ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Μάθετε γυναικεία σας «κομμάτια»
Εάν ήσασταν προσεκτικές στο μάθημα της βιολογίας στο σχολείο, τότε δεν χρειάζεται να συνεχίζετε να διαβάζετε. Εάν πάλι δεν ήσασταν ορίστε ένα φρεσκάρισμα των γνώσεών σας: έχετε ωοθήκες. Οι ωοθήκες σας περιλαμβάνουν ωάρια. Κάποια στιγμή, στη μέση περίπου του κύκλου σας (κατά προσέγγιση  μέρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η περίοδός σας), οι ωοθήκες σας απελευθερώνουν ένα ωάριο, το οποίο ξεκινάει ένα «ταξίδι» κάποιων ημερών για τη μήτρα σας. Εάν το σπέρμα του συντρόφου σας βρίσκεται κάπου εκεί γύρω εκείνη τη στιγμή και καταφέρει να ενωθεί με το ωάριό σας..τότε είστε έγκυος! Εάν πάλι όχι..τότε το σώμα σας καθαρίζει από το ωάριο με την έμμηνο ρύση. Τέλος μαθήματος.

Μάθετε τις πιθανότητές σας
Μην αγχωθείτε εάν δεν μείνετε έγκυος αμέσως. Ούτως ή άλλως κάθε φορά που έχετε ωορρηξία έχετε μια πιθανότητα γύρω στο 20% να συλλάβετε. Στην πραγματικότητα έχετε ένα παράθυρο ευκαιρίας που μένει ανοιχτό για περίπου 3 μέρες σε κάθε κύκλο σας. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε sex την κατάλληλη στιγμή, και το σπέρμα θα πρέπει να διανύσει μια μεγάλη πορεία προτού «σφραγιστεί» η συμφωνία. Δεν υπάρχει λόγος να επισκεφτείτε το γιατρό σας παρά μόνο εάν προσπαθείτε να συλλάβετε χωρίς επιτυχία για ένα χρόνο ή παραπάνω.

Να παίρνετε τις βιταμίνες σας
Είναι καλό να αρχίσετε να παίρνετε προγεννητικές  βιταμίνες περίπου 2 μήνες πριν ξεκινήσετε να προσπαθείτε και θα πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε τουλάχιστον 400mcg φυλλικού οξέος εκ των προτέρων καθημερινά για περίπου ένα χρόνο ή δύο. Όταν λαμβάνετε φυλλικό οξύ πριν ή κατά τις πρώτες εβδομάδες τις εγκυμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος βλαβών του νευρικού σωλήνα (όπως η δισχιδής ράχη). Το φυλλικό οξύ μπορείτε επίσης να το βρείτε σε τροφές όπως το σπανάκι, τα μαύρα φασόλια, στο χυμό πορτοκαλιού και στις φράουλες.

Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας
Είναι βέβαιο πως από τη στιγμή που το τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό θα βλέπετε το γυναικολόγο σας όλο και πιο συχνά. Ωστόσο καλό θα ήταν να τον επισκεφθείτε και πριν τη σύλληψη όταν αρχίσετε να προσπαθείτε. Μια συμβουλευτική επίσκεψη πριν τη σύλληψη είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε με το γιατρό σας για τις διατροφικές συνήθειες αλλά και το ιατρικό σας ιστορικό, καθώς επίσης μπορείτε να του εκμυστηρευτείτε όλους εκείνους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιπλοκές της εγκυμοσύνης.