babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος - Tips για να εντοπίσετε σωστά την αλλαγή στη θερμοκρασία σας

Tips για να εντοπίσετε σωστά την αλλαγή στη θερμοκρασία σας

Τα hot θέματα της αντισύλληψης Είστε γόνιμη;
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  

Επειδή η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος κατά την ωορρηξία είναι ελάχιστη, το κλασσικό θερμόμετρο που έχουμε στα σπίτια μας δε είναι το καταλληλότερο για να χρησιμοποιήσετε. Καλό είναι να αγοράσετε ένα ειδικό θερμόμετρο από ένα φαρμακείο για να μπορέσετε να εντοπίσετε ξεκάθαρα τις αλλαγές στη θερμοκρασία σας.
 
Εάν δεν παρατηρήσετε καμία αλλαγή στη θερμοκρασία σας κατά τη διάρκεια του κύκλου σας για κάποιους συνεχόμενους μήνες, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να μπορέσει να σας επιβεβαιώσει αν όντως έχετε κάποιο πρόβλημα με τη ωορρηξία σας. Τα θερμόμετρα της βασικής θερμοκρασίας του σώματος δεν είναι πάντα 100% ακριβή και μπορεί να έχετε ωορρηξία χωρίς όμως καμία αλλαγή στη θερμοκρασία σας. Επίσης, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να δημιουργούν λανθασμένες ενδείξεις, όπως το να ξυπνάτε διαφορετική ώρα κάθε πρωί.
 

Ναι αλλά πως μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε σωστές μετρήσεις?
 
Μετράτε τη θερμοκρασία σας αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Προσπαθήστε να μετράτε τη θερμοκρασία σας κάθε μέρα την ίδια ώρα ακριβώς ή το πολύ 30 λεπτά νωρίτερα ή αργότερα.
Έχετε το θερμόμετρο σας στο κομοδίνο δίπλα σας, ώστε να μη χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί για να το βρείτε. Αν το θερμόμετρο σας είναι υδράργυρου, να το έχετε κουνήσει από το προηγούμενο βράδυ γιατί αν το κουνήσετε το πρωί μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη θερμοκρασία σας.
Μην φάτε και μην πιείτε τίποτα πριν μετρήσετε τη θερμοκρασία σας, ούτε καν νερό.
Έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, εκτός από την ωορρηξία, που μπορεί να αυξήσουν τη βασική θερμοκρασία του σώματός σας, όπως συναισθηματικές διαταραχές, άγχος, ένα κρύωμα, jet lag, ή αν έχετε πιεί αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
Μην ξενυχτάτε και να έχετε έναν ομαλό ύπνο. Χρειάζεται να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 3 ώρες χωρίς διακοπή για να μπορέσετε να έχετε μια σωστή και ακριβή ένδειξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Έτοιμοι?"