babytales.gr on Facebook
γάμος : έγκυος, εγκυμοσύνη, σεξ και εγκυμοσύνη, σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοαύνης - Sex και εγκυμοσύνη

Sex και εγκυμοσύνη

Το καλό, το κακό και το περίεργο

Η δίαιτα της εγκυμοσύνης Εγκυμοσύνη και κατοικίδια
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  

Ναι είναι αλήθεια πως το sex ήταν ο λόγος που αρχικά μείνατε έγκυος..αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τώρα η ερωτική επαφή πρέπει και να σταματήσει. Να τι πρέπει να περιμένετε τους επόμενους εννιά μήνες που έχετε μπροστά σας.

ΤΟ ΚΑΛΟ

Ευαισθησία
Πολλοί είναι αυτοί που εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πως η σύντροφός τους είναι πιο οργασμική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Χάρη εν μέρει στην αύξηση της ροής του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή, πολλές τυχερές κυρίες αναφέρουν πως έχουν εντονότερη σεξουαλική ορμή, πιο ευχάριστο sex καθώς και πιο έντονη κορύφωση. Μερικές γυναίκες μάλιστα έρχονται για πρώτη φορά σε οργασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Καμπύλες
Το να αποκτήσεις ξαφνικά αρκετά κιλά δεν ακούγεται και ιδιαίτερα δελεαστικό, αλλά δεν είναι λίγα εκείνα τα ζευγάρια που απολαμβάνουν αρκετά την καινούρια «γυναικεία» φιγούρα της μαμάς. Οι έγκυες μπορούν να είναι πολύ σέξι

Δημιουργικότητα
Το γεγονός πως το σώμα σας θα αλλάξει θα σας αναγκάσει αναπόφευκτα να ξεφύγετε κι από τη ρουτίνα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε καινούριες στάσεις και να πειραματιστείτε με το σύντροφό σας.

ΤΟ ΚΑΚΟ

Αίσθημα ντροπής
Είναι δύσκολο για κάποιους να συμβιβαστούν ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μητέρα αλλά και ερωτική. Πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν πως η σεξουαλική έλξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνει κάποιους να αισθάνονται ντροπή. Αυτά τα συναισθήματα είναι απολύτως φυσιολογικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει εννέα μήνες χωρίς δράση. Η μόνη λύση είναι να το συζητήσετε με το σύντροφό σας εξηγώντας του πως εάν παραμείνετε τώρα συνδεδεμένοι σωματικά και συναισθηματικά αυξάνετε τις πιθανότητες να παραμείνετε έτσι και κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και στην καινούρια σας ζωή ως γονείς πλέον.

Ναυτίες και φόβοι αποβολής
Κυρίως κατά το πρώτο τρίμηνο, η πρωινή ή η ολοήμερη ναυτία μπορεί και να βάλει φρένο στην ερωτική σας ζωή. Επιπλέον κάποια ζευγάρια αγχώνονται για πιθανή πρόκληση βλάβης στο νέο μικρό έμβρυο. Η έρευνα δείχνει πως το sex δεν θα βλάψει μια χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνη. Εάν όμως ακόμα δεν νιώθετε άνετα με αυτό προσπαθήστε να πλησιάσετε το σύντροφό σας με άλλο τρόπο.

Αλλαγή συμπεριφοράς

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά και των δύο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό το ζευγάρι αν αντιμετωπίζει σοβαρή μετατόπιση της λίμπιντο, και υπαίτιοι γι αυτό συνήθως είναι οι αλλαγές στο σώμα σας και η ιδέα ενός μωρού στη μέση.

Το σύνδρομο sumo
Πολλές γυναίκες αρνούνται να κάνουν sex κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί νιώθουν τεράστιες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι τελευταίοι μήνες της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα. Και πάλι όμως σας δίνετε η ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί. Κι αν πάλι δεν τα καταφέρετε απλά μείνετε αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ


Όνειρα και υπνοργασμοί

Προσοχή: Ακόμα κι αν δεν το έχετε στο μυαλό σας, κατά τη διάρκεια του ύπνου όταν είστε έγκυος είναι πολύ πιθανό να έχετε περίεργα σεξουαλικά όνειρα με τον πρώτο παιδικό σας έρωτα ή με κάποιον διάσημο ηθοποιό ή ακόμα και με ένα όχι και τόσο ελκυστικό συνάδελφό σας. Μερικές γυναίκες έχουν αναφέρει πως έχουν ξυπνήσει με πλήρη οργασμό. Τρέλα!

Ανόητοι αντρικοί φόβοι
Το sex με μια έγκυο μπορεί να είναι πολύ περίεργο για έναν άντρα. Στην τελική, συνεπάγεται επαφή με τη μοναδική διέξοδο του μωρού. ΟΙ μεγαλύτεροι φόβοι του μέλλοντα μπαμπά είναι μην «σπρώχνει», «πληγώνει» ή «κάνει sex» μπροστά στο μωρό. Ευτυχώς ο τράχηλος και ο αμνιακός σάκος καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε επαφή του συντρόφου σας με το μωρό και το πιο πιθανό είναι το μωρό να νιώθει ηρεμία από το λίκνισμα παρά την οποιαδήποτε ενόχληση.

Συσπάσεις και κλωτσιές
Είναι βέβαιο πως μετά το sex η μήτρα σας θα γίνει λίγο πιο σκληρή και ίσως αρχίσει να συσπάται. Αυτό όμως συμβαίνει πάντα μετά την ερωτική πράξη. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λίγο πιο έντονο και υπάρχει και ένα μωρό μέσα. Μην ανησυχείτε είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν σημαίνει πως ήρθε η ώρα να γεννήσετε. Δεδομένου των συσπάσεων είναι πιθανό και το μωράκι σας να αρχίσει να μετακινείται ή και να σας κλωτσάει. Είναι γνωστό πως δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι εκεί κι αυτό είναι περίεργο. Είναι όμως και απόλυτα φυσιολογικό. Περίεργο ναι, αλλά φυσιολογικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "1o Τρίμηνο"
Έτοιμοι?  Είστε γόνιμη;
Το νεογέννητο σας  Έγκυος με δίδυμα..Διπλό κόστος;
Το μωράκι σας  Τα οικογενειακά βάρη