babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, αποβολή - Αποβολή: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Αποβολή: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Βασικές συμβουλές για να ξεπεράσετε μια ενδεχόμενη αποβολή

Εγκυμοσύνη και κατοικίδια Υποφέρετε από ναυτίες;
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Είτε η απώλεια σας πραγματοποιηθεί στην 6η είτε στην 26η εβδομάδα είναι σίγουρο πως θα περάσετε από διάφορα στάδια και θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια πληθώρα δυσάρεστων συναισθημάτων. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους για να διαχειριστείτε τη θλίψη σας και να προχωρήσετε προς τα εμπρός. Το 15-20% των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν είστε μόνη σας σε αυτό. Η αποβολή δεν είναι κάτι για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες μιλούν, πιθανώς επειδή αισθάνονται πως η απώλειά τους είναι πολύ προσωπική είτε επειδή αισθάνονται ότι το θέμα είναι ταμπού.

Αντιμετωπίζοντας τα συναισθήματα της ενοχής
Η αποβολή είναι κάτι το οποίο συνέβη σε εσάς και όχι κάτι το οποίο κάνατε ή προκαλέσατε εσείς. Η αλήθεια είναι πως πάντα θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε τον έλεγχο σε ότι μας συμβαίνει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως τιμωρούμε τον εαυτό μας. Στην πραγματικότητα ο έλεγχος που έχουν οι γυναίκες σε μια αποβολή είναι πολύ μικρός. Η Βιολογία αναλαμβάνει δράση σε τέτοιες περιπτώσεις και εσείς απλά ακολουθείτε. Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από την κατάσταση για μια στιγμή και αναρωτηθείτε..Εάν αυτό συνέβαινε στην καλύτερή σας φίλη, θα την κατηγορούσατε ότι φταίει εκείνη;

Βοηθώντας το σύντροφό σας να το αντιμετωπίσει
Είναι πολύ πιθανό ο σύντροφός σας να αντιδράσει στο ενδεχόμενο μιας αποβολής διαφορετικά από ότι περιμένατε και να μην σας αρέσει ο τρόπος που το αντιμετωπίζει. Μην περιμένετε ο σύντροφός σας να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσετε και εσείς. Δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τη θλίψη του. Εάν σας ενοχλεί επειδή ο άντρας σας δεν κλαίει ή δεν φαίνεται να έχει κατάθλιψη, θυμηθείτε πως δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεται κιόλας. Απλά μπορεί να αντιμετωπίζει την κατάσταση με έναν δικό του τρόπο.

Πόσο πρέπει να περιμένετε πριν ξαναπροσπαθήσετε

Ένα σημαντικό ερώτημα που βασανίζει τα ζευγάρια που έχουν ήδη αντιμετωπίσει μια αποβολή είναι το πότε να ξαναπροσπαθήσουν να συλλάβουν. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σας επιμένει να προσπαθήσετε πριν εσείς να νιώσετε έτοιμη, είναι πιθανόν επειδή προσπαθεί να καταπολεμήσει τη θλίψη του με το να επικεντρώνεται στο μέλλον και όχι επειδή, όπως μπορεί αν νομίζετε, είναι αναίσθητος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσετε πάλι την προσπάθεια. Εάν νιώθετε ιδιαίτερα ευάλωτη και πιστεύετε ότι δεν είστε έτοιμη να αντιμετωπίσετε μια παρόμοια κατάσταση τόσο σύντομα, τότε καλό θα ήταν να περιμένετε λίγο παραπάνω και να ζητήσετε τη στήριξη του συντρόφου σας.

Πως ξεπερνάς εντελώς μια αποβολή;
Είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσετε μπροστά, κυρίως συναισθηματικά, μετά από μια αποβολή χωρίς να φτάσετε στο σημείο στο οποίο ειλικρινά θα μπορέσετε να πείτε πως η περίοδος του «θρήνου» πέρασε. Το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε να θυμάστε είναι πως κάθε γυναίκα διαφέρει σχετικά με τον τρόπο που θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Η καθεμία είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκρισης. Δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να κάνει ότι νιώθει σωστό σε αυτή την περίοδο.

Πόσο καιρό θα νιώθετε στεναχωρημένη;

Ο χρόνος που ήσασταν έγκυος δεν έχει καμία σχέση με τη θλίψη που νιώθει η κάθε γυναίκα όταν έρθει αντιμέτωπη με μια αποβολή. Ποτέ μη νιώσετε άσχημα για το πόσο πολύ στεναχωριέστε, ακόμα κι αν γνωρίζατε πως ήσασταν έγκυος μόλις μία ημέρα. Από την άλλη πλευρά μην νιώθετε τύψεις ή ενοχές επειδή βλέπετε τα πράγματα με καθαρή λογική και συνειδητοποιείτε πως όταν η βιολογία παίρνει κάποιες αποφάσεις εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό. Θα αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση με το δικό σας τρόπο και όπως εσείς νιώθετε άνετα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος σε αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "1o Τρίμηνο"