babytales.gr on Facebook
γάμος : ερχομός μωρού, έξοδα μωρού, οικογενεικά βάρη, γέννηση μωρού - Τα οικογενειακά βάρη

Τα οικογενειακά βάρη

Μειώστε τα έξοδα ενός βρέφους

Προβλήματα ύπνου για το μωρό σας Πως να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Ο ερχομός ενός μωρού σίγουρα είναι ένα γεγονός που θα σας γεμίσει με χαρά και ευτυχία. Αναπόφευκτα όμως θα σας φορτώσει με ευθύνες και ένα σωρό έξοδα. Παρακάτω θα βρείτε ποιά είναι τα βασικά έξοδα που συνοδεύουν τον ερχομό ενός μωρού και πως μπορείτε να ελαττώσετε κάποια από αυτά.

Το Γάλα
Υπάρχουν περιπτώσεις που το γάλα του μωρού σας πρέπει να αγοραστεί από το φαρμακείο ή πρέπει να είναι ειδικό κατά των αλλεργιών ή άλλων παθήσεων. Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να τινάξουν τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό στον αέρα. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ο βρεφικός θηλασμός . Δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτα και φυσικά βοηθάει στην καλή υγεία του μωρού σας. Σε περίπτωση όμως που μία μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει τότε μπορείτε, για να μειώσετε τα έξοδά σας, να αγοράζετε το γάλα του μωρού σας σε συσκευασίες προσφοράς ώστε να κάνετε και οικονομία. Διαφορετικά μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποια τράπεζα μητρικού γάλατος (όπως για παράδειγμα στο μαιευτήριο "ΕΛΕΝΑ").

Οι Πάνες
Ειδικά τον πρώτο καιρό οι πάνες είναι ένα αγαθό το οποίο θα αναγκαστείτε να αγοράσετε σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Για εξοικονόμηση λοιπόν, εκτός από την παραδοσιακή χρήση υφασμάτινων πανών, που χρειάζονται πλύσιμο (βρώμικη και καθόλου υγιεινή διαδικασία), υπάρχει και η λύση των  προϊόντων που πωλούνται «χύμα». Επίσης θα σας συμβουλεύαμε να επωφεληθείτε από προσφορές και εκπτώσεις που γίνονται κατά καιρούς στο συγκεκριμένο προϊόν και αν αγοράσετε όσο το δυνατόν περισσότερες. Εμπιστευτείτε μας ποτέ δεν θα σας είναι αρκετές.

Babysitting
Σε περίπτωση που είστε αναγκασμένοι να λείπετε και οι δύο από το σπίτι, για παράδειγμα τις καθημερινές όπου θα πρέπει να βρίσκεστε στη δουλειά σας, καλό θα ήταν να αφήνετε το μωράκι σας με κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι η ιδανική λύση σε αυτές τις περιπτώσεις. Διαφορετικά θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε κάποιο φιλικό σας πρόσωπο. Ένας ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός ή μια babysitter είναι αρκετά ακριβές επιλογές.

Παιδικά εξαρτήματα
Αντικείμενα όπως το καρότσι, το port-bebe, η κούνια, το πάρκο, ακόμα και οι αλλαξιέρα είναι αναγκαίες αγορές οι οποίες θα αυξήσουν κατά πολύ τα έξοδά σας. Μπορείτε να ρωτήσετε φίλους και γνωστούς που έχουν μεγαλύτερα πλέον παιδιά αν μπορούν αν σας δανείσουν τα δικά τους. Η αγορά όμως που θα σας συμβουλεύαμε να μην αποφύγετε είναι το κάθισμα του αυτοκινήτου για λόγους ασφαλείας.

Ρούχα
Τα βρέφη αλλάζουν νούμερα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σχεδόν κάθε μήνα. Είναι κρίμα λοιπόν να ξοδέψετε μια περιουσία σε ρουχαλάκια για το μωρό σας. Εάν έχετε μεγαλύτερο παιδάκι χρησιμοποιήστε τα ίδια ή μπορείτε και να ζητήσετε από φίλους και συγγενείς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα παιδάκια. Εμπιστευτείτε μας, θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα μεγαλώνει το μωρό σας.