babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιχνίδι, παιχνίδι με το μωρό, παίξε με το μωρό - Διασκεδάστε το μωρό σας

Διασκεδάστε το μωρό σας

...Χωρίς τηλεόραση

Ανακοινώστε τον ερχομό του μωρού σας Η ώρα του απογαλακτισμού
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Όταν το μωρά σας αρχίσει να βαριέται με τα παιχνίδια του, η πιο εύκολη λύση είναι να βάλετε ένα cartoon να παίζει στη τηλεόραση και να αφήσετε το μωρό σας να το παρακολουθήσει. Τα μωρά υπνωτίζονται από την τηλεόραση για έναν και μόνο λόγο: η ζωντάνια των χρωμάτων και των κινήσεων. Τα χρώματα, οι ήχοι και οι κινήσεις πραγματικά μπορούν ν καθηλώσουν το μωρό σας. Αυτό που έχετε λοιπόν να κάνετε είναι αν προσθέσετε λίγο ζωντάνια στα παιχνίδια σας. Παίζοντας με τις αισθήσεις του μωρού σας μπορείτε τόσο να το διασκεδάσετε αλλά παράλληλα να μάθει. Η τηλεόραση δεν είναι απαραίτητη! Διαβάστε παρακάτω για να πάρετε μερικές ιδέες.

Τραγουδήστε τραγούδια
Τα μωρά λατρεύουν τη μουσική. Όσο περισσότερο αλλάζετε τη χροιά και τον τόνο της φωνής σας, τόσο το καλύτερο. Συνοδέψτε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες με τραγούδια. Δημιουργήστε αστεία τραγούδια καθώς μαγειρεύετε, διπλώνετε τα ρούχα ή καθαρίζετε το σπίτι. Το μωρό σας θα διασκεδάζει ενώ παράλληλα εσείς θα κάνετε όλες τις δουλειές σας.


Παίξτε μουσική
Διαλέξτε ρυθμούς και μελωδίες που είναι ευχάριστες για την τόνωση του μωρού σας. Από κλασική μουσική μέχρι τραγούδια των Beatles. Το άκουσμα της μουσικής συνδέεται με τη μαθηματική ικανότητα. Σκεφτείτε το και έτσι..ένα μωρό «ιδιοφυία» που θα μπορεί και να ραπάρει!
Μετατρέψτε όλες τις υποχρεώσεις σε διασκέδαση.


Πάρτε το μωράκι σας μαζί για ψώνια
Τα χρώματα και τα νέα πρόσωπα προκαλούν μεγάλη διέγερση. Ένα επιπλέον θετικό είναι ότι κάνοντας βόλτα μέσα στο μαγαζί μπορεί και να θυμηθείτε πράγματα τα οποία δεν είχατε βάλει εξ αρχής στη λίστα με τα ψώνια σας!


Γίνετε ένας παραμυθάς
Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να διαβάσετε στο μωρό σας. Οι καλύτεροι παραμυθάδες χρησιμοποιούν πολλές εναλλαγές στη φωνή τους. Μην διστάσετε να αλλάξετε πολλές φορές τη χροιά και τον τόνο της φωνής σας. Κάντε αστείες γκριμάτσες και κουνήστε αστεία τα χέρια σας. Σκεφτείτε ότι το μωρό σας είναι ο μοναδικός σας θεατής..γιατί λοιπόν να μην το διασκεδάσετε;


Παίξτε με τουβλάκια
Προτιμήστε τουβλάκια με έντονα χρώματα, σε διαφορετικά σχέδια και γιατί όχι με διαφορετική υφή; Εάν πάλι δεν έχετε τουβλάκια, κατεβάστε κατσαρόλες και τηγάνια και αφήστε το μωρό σας να δημιουργήσει τα δικά του κατασκευάσματα ή ακόμα και τη δική του μουσική. Δεν χρειάζεται να έχετε ακριβά παιχνίδια όταν μπορείτε να παίξετε με αντικείμενα που έχετε ήδη μέσα στο σπίτι.


Πηγαίνετε για έναν περίπατο
Αλλά όχι για μια απλή βόλτα. Πηγαίνετε σε ένα κοντινό πάρκο ή κάπου με πολύ πράσινο, δίνοντας στο μωρό σας την ευκαιρία να δει καινούρια πράγματα. Μην σταματάτε όμως εκεί. Γεμίστε τη βόλτα σας με τον ήχο της φωνής σας. Μιλήστε στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της βόλτας περιγράφοντας του όλα όσο βλέπετε αφήνοντάς το να γίνει μέρος του περιβάλλοντος σας.