babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, νεογέννηστο, γέννηση, κλάμα μωρού, κλάμα νεογέννητου - Υπερβολικό κλάμα

Υπερβολικό κλάμα

Το μωράκι σας κλαίει ασταμάτητα; Μάθετε γιατί!

Το πρώτο 24ώρο του μωρού σας Θηλασμός και Διατροφή
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Ναι, τα μωρά κλαίνε συνέχεια. Αλλά πότε το πολύ κλάμα είναι πραγματικά πολύ; Πότε θεωρείτε ότι κλαίνε από πόνους κολικών; Και πως μπορείτε να ηρεμήσετε το μωρό σας; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε τις απαντήσεις.

Τι θεωρείται υπερβολικό κλάμα για ένα μωρό;
Προφανώς όλα τα μωρά κλαίνε. Τα βρέφη κλαίνε τυπικά σε σύνολο από μία έως τρεις ώρες την ημέρα. Αλλά μερικές φορές τα μωρά κλαίνε πολύ περισσότερο από αυτό, αρκετά μάλιστα για να κάνουν τους γονείς να αναρωτιούνται αν κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει.

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει στο μωρό υπερβολικό κλάμα;
Ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων θα μπορούσε να κάνει το μωρό ή το παιδάκι σας να κλαίει με λυγμούς. Θα μπορούσε να είναι πεινασμένο ή διψασμένο, να χρειάζεται αλλαγή πάνας ή να έχει πόνους οδοντοφυϊας, ή θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σημαντικό, όπως ένα κομμάτι από τα μαλλιά τυλιγμένα πολύ σφιχτά γύρω από το δάχτυλό του (συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ότι μπορείτε να φανταστείτε), ένα εμπόδιο στο έντερό του ή μια τροφική αλλεργία. Επιπλέον θα μπορούσε να είναι πόνοι κολικών (κάτι το οποίο φοβούνται οι περισσότεροι νέοι γονείς), οι οποίοι αρχίζουν περίπου γύρω στην Τρίτη εβδομάδα και διαρκούν μέχρι και την ηλικία των 12 εβδομάδων.

Πότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό για το υπερβολικό κλάμα του μωρού σας;
Ακόμα και τα μωρά με κολικό κάνουν ένα διάλειμμα στο κλάμα εδώ κι εκεί. Εάν το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα για μία ώρα ή περισσότερο τότε ίσως να υπάρχει κάτι περισσότερο το οποίο να χρειάζεται εκτενέστερη διερεύνηση.

Τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το υπερβολικό κλάμα του μωρού σας;
Πρώτον βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος ο οποίος προκαλεί στο μωρό σας πόνο. Στη συνέχεια αντιμετωπίστε το πρόβλημα: απλά κρατήστε το μωρό σας στην αγκαλιά σας και λικνίστε το τραγουδώντας του. Αυτό πολλές φορές είναι αρκετό για να απαλύνει τον πόνο του. Στην πραγματικότητα όσο περισσότερο το κρατάτε αγκαλιά κατά τη διάρκεια της μέρας τόσο πιο ήρεμο θα είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φυσικά η πιπίλα μπορεί να βοηθήσει στο να ηρεμήσει το μωράκι σας, όπως επίσης η κίνηση (πηγαίνετε μια βόλτα με το αμάξι) ή ένας «λευκός» θόρυβος (όπως ο ήχος ενός ανεμιστήρα, του πλυντηρίου ρούχων ή πιάτων).