babytales.gr on Facebook

Η μαγική χύτρα

Οι 12 πριγκίπισσες Tα ξωτικά και ο παππουτσής
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Mια φορά κι έναν και έναν καιρό ζούσε ένας φτωχός γεωργός μαζί με τη γυναίκα του σε μια μικρή καλύβα. Μια μέρα, επειδή δεν είχαν καθόλου λεφτά αποφάσισε, μαζί με την γυναίκα του, να πουλήσουν την τελευταία τους αγελάδα.

Έτσι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, πήρε ο γεωργός την αγελάδα του και τράβηξε προς το παζάρι. Όταν έφτασε λοιπόν στο παζάρι τον σταμάτησε ένα  μικρό παράξενο ανθρωπάκι, με ένα μεγάλο καπέλο και μια μακριά γενειάδα, τόσο μακριά που από το πρόσωπό του το μόνο που φαινόταν ήταν τα μάτια του. Το περίεργο λοιπόν αυτό ανθρωπάκι του ζητά να ανταλλάξει τη αγελάδα του με την παλιά χύτρα που κρατούσε στα χέρια του. Όσο σκεφτόταν ο φτωχός γεωργός να αρνηθεί, τόσο άκουγε μια περίεργη φωνή να του λέει «Πάρε με».

Επειδή κατάλαβε πως πρέπει να ήταν μαγική η χύτρα και ήξερε πως δεν τα βάζεις με τις μαγικές χύτρες, την πήρε. Γυρνώντας σπίτι, όταν η γυναίκα του γεωργού έμαθε τι έγινε, θύμωσε. Όμως άκουσε μια φωνή από την χύτρα που της είπε: «Πάρε με μέσα, καθάρισέ με, γυάλισέ με και θα δεις αυτό που πρέπει να δεις». Έτσι και έκανε η γυναίκα. Ξάφνου η χύτρα εξαφανίστηκε και πήγε πιο κάτω στο σπίτι ενός πλούσιου ανθρώπου, που του άρεσε να μετράει τα λεφτά του και να τρώει τεράστια γεύματα. Εκείνη την ώρα η μαγείρισσα ήθελε να φτιάξει πουτίγκα και σκεφτόταν πως δεν έχει μια μεγάλη χύτρα να την βάλει μέσα. Όταν είδε την χύτρα στην κουζίνα της, ευχαρίστησε τα πνεύματα και την γέμισε πουτίγκα. Όμως η χύτρα έφυγε και δεν την έπιασαν, παρόλο το κυνηγητό. Πήγε πίσω στο σπίτι του γεωργού και εκεί έτρωγαν για τρεις ολόκληρες μέρες.

Περνούσαν οι μέρες, ήρθε η άνοιξη και μια μέρα λέει η χύτρα στην γυναίκα: «Καθάρισέ με, γυάλισέ με και θα δεις αυτό που πρέπει να δεις». Έτσι και έκανε και η χύτρα πάλι έφυγε. Πήγε πάλι στο σπίτι του πλούσιου, που εκείνη την στιγμή μετρούσε τα χρήματά του, που τα είχε σε σακούλια. Ξάφνου είδε την χύτρα (που για αυτήν η μαγείρισσα δεν του είχε πει τίποτα γιατί τον φοβόταν) και ευχαρίστησε τα πνεύματα, που θα είχε ένα μέρος να φυλάξει τα χρήματά του. Όταν τα έβαλε μέσα, η χύτρα έφυγε και παρόλο που την κυνήγησαν, την έχασαν. Πήγε στο σπίτι του γεωργού και ανακάλυψαν όλο χαρά τα σακούλια. Αγόρασαν καινούργια αγελάδα και είχαν πολλά χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΠIΣΩ ΣΤΟ "Έκλεισα τα 4"