babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, μένοντας έγκυος, μαμά - Ο συγχρονισμός είναι το παν!

Ο συγχρονισμός είναι το παν!

Πως να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα

Αποβολή: Πώς να την αντιμετωπίσετε Checklist για να μείνετε έγκυος
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Ο πιο κατάλληλος τρόπος για να καταφέρετε να μείνετε γρήγορα έγκυος είναι να βεβαιωθείτε πως το σπέρμα του συντρόφου σας θα «συναντήσει» το ωάριο σας την κατάλληλη χρονική στιγμή του κύκλου σας. Και υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να καθορίσετε ακριβώς πότε είναι αυτή η στιγμή.
 
Όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος ο καλός συγχρονισμός είναι το παν. Όσο «τέλεια» και αν είναι τα  ωάρια σας και όσο «καλύτερο» και είναι το σπέρμα του αγαπημένου σας, είναι εντελώς άχρηστα εάν δεν καταφέρουν να ενωθούν. Για να το πετύχετε αυτό, η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να γίνει την ημέρα της ωορρηξίας ή μερικές μέρες πριν, γιατί το σπέρμα μπορεί και ζει στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα για αρκετές ημέρες. Άμα χάσετε αυτές τις μέρες τότε χάσατε και την ευκαιρία να μείνετε έγκυος και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον επόμενο κύκλο σας.
 
Μπορείτε να κάνετε sex με τον αγαπημένο σας κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του κύκλου σας για να είσαστε ακόμη πιο σίγουρη ότι θα πετύχετε το σωστό συγχρονισμό. Αν όμως η ιδέα του τόσο συχνού sex δεν είναι και τόσο δελεαστική για εσάς (έχετε και άλλες δουλειές στο κάτω κάτω!), υπάρχουν τρόποι για να μάθετε πώς να υπολογίζετε τις γόνιμες μέρες σας και να κανονίζετε τη σεξουαλική επαφή αναλόγως.
 
Κάντε διάγραμμα με τον κύκλο σας
Μία από τις πιο διαδεδομένες αλλά ταυτόχρονα και παραπλανητικές θεωρίες που αφορούν τη γονιμότητα είναι πως κάθε γυναίκα έχει ωορρηξία και συνεπώς είναι πιο γόνιμη τη 14η μέρα του κύκλου της. Αυτό όμως είναι αλήθεια μόνο για όσες έχουν ένα τέλειο σταθερό κύκλο 28 ημερών κάθε μήνα. Στην πραγματικότητα, η ωορρηξία δε συμβαίνει 14 μέρες μετά την έμμηνο ρύση αλλά συνήθως 14 ημέρες πριν από αυτήν. Επομένως εάν έχετε ένα πολύ σταθερό κύκλο, μπορείτε να υπολογίσετε την ημέρα της ωορρηξίας σας αφαιρώντας δύο εβδομάδες από την αναμενόμενη ημέρα της επόμενης περιόδου σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα σταθερό κύκλο 30 ημερών, η ωορρηξία σας είναι περίπου τη 16η ημέρα, ενώ αν έχετε ένα σταθερό κύκλο 26 ημερών έχετε ωορρηξία περίπου τη 12η μέρα.
 

Μετρήστε τη θερμοκρασία σας
Κάνοντας ένα διάγραμμα με τη βασική θερμοκρασία του σώματος σας, δηλαδή τη θερμοκρασία σας το πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, μπορείτε να υπολογίσετε την ωορρηξία σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "Πάμε!"
Λάβετε Θέσεις  Checklist για να μείνετε έγκυος
Το νεογέννητο σας  Ο πρώτος χρόνος ζωής
Το μωράκι σας  Η ώρα του απογαλακτισμού