babytales.gr on Facebook
γάμος : βάπτιση, έθιμα βάπτισης, μετά τη βάπτιση, νονός, νονά, νεοφώτιστος, μυστήριο της βάπτισης, ονοματοδοσία, παράδοση, έθιμα ονοματοδοσίας - Τι όνομα να δώσω στο παιδί

Τι όνομα να δώσω στο παιδί

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Οργανόγραμμα βάπτισης Ληξιαρχική δήλωση βάπτισης
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογραφία Βάπτισης | Twenty2twins Creations

Το διαχρονικό ερώτημα που βασανίζει τους γονείς κάθε μωρού. Τι όνομα πρέπει να δώσω στο παιδί μου; Πρέπει να δώσω το όνομα των παππούδων του ή μπορώ να διαλέξω κάποιο όνομα που αρέσει σε εμένα και δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν ανήκε σε κάποιον από τους δικούς μου γονείς;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Εξαρτάται καθαρά και αποκλειστικά από εσάς τους ίδιους! Σημασία έχει τι θέλετε να κάνετε εσείς και όχι τι "προστάζει" η παράδοση! Αν με κάποιο τρόπο θέλετε να τιμήσετε τους γονείς σας ή και να τους ευχαριστήσετε τότε το να ονομάσετε το μωρό σας από έναν από αυτούς, είναι βέβαιο πως θα τους γεμίζει χαρά. Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να επιλέξετε ένα διαφορετικό όνομα της αρεσκείας σας. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι πως και οι γονείς σας, οι παππούδες δηλαδή είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι και δεν κολλάνε στις εθιμοτυπίες.

Στην περίπτωση πάντως που επιθυμείτε κι εσείς οι ίδιοι να ακολουθήσετε την παράδοση θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά έθιμα του τόπου μας.
•    Στα νησιά η ονοματοδοσία του παιδιού γίνεται ως εξής. Αν το  πρώτο παιδί είναι αγόρι παίρνει το όνομα του παππού από τον  μπαμπά του και αν είναι κορίτσι της γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας.
•    Στην Ηπειρωτική Ελλάδα το πρώτο παιδί θα πάρει από την πλευρά του πατέρα ασχέτως φύλου και το 2ο από της μητέρας.
Να θυμάστε όμως πως όποιο όνομα και να διαλέξετε θα συνοδεύει το μωρό για όλη του τη ζωή και καλό θα ήταν να διαλέξετε με προσοχή!