babytales.gr on Facebook
γάμος : ζώδια και μωρά, ζώδια και νεογέννητα, άστρα και μωρά, άστρα και νεογέννητα, ατρολογία για μωρά, ζώδια και σελήνη - Φεγγαράκι μου λαμπρό

Φεγγαράκι μου λαμπρό

Η σελήνη και η σημασία της για το μωρό σας!

Ο πιο καλός ο μαθητής
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Γεννήθηκε πριν από λίγες μόλις μέρες, κι όμως από τώρα δείχνει τη λαχτάρα του να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Θα περάσουν μήνες ωστόσο μέχρι να πει τα πρώτα του λογάκια, κι ακόμα περισσότερος καιρός για να είναι σε θέση να εκφράσει ακριβώς τι θέλει. Κι εσείς; Πώς θα ξέρετε όλο αυτό το διάστημα ποιες είναι οι βαθύτερες ανάγκες του μικρού σας βασιλιά ή της τοσοδούλας νεράιδας σας; Στην Αστρολογία η τοποθέτηση της Σελήνης ταυτίζεται με την πρώιμη παιδική μας ηλικία και τις ενστικτώδεις ανάγκες μας που χρειάζεται να καλύψουμε από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής μας προκειμένου να αναπτύξουμε έναν υγιή συναισθηματικό κόσμο. (Αν θέλετε να δείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη του παιδιού σας, μπορείτε να στείλετε δωρεάν e-mail με την ημερομηνία/ώρα/τόπο γέννησής του και την ένδειξη ΣΕΛΗΝΗ στη διεύθυνση erina22001@yahoo.com).

kriosΣελήνη στον Κριό
Όποια μέθοδο διαπαιδαγώγησης κι αν θέλετε να υιοθετήσετε, για κανέναν λόγο μην του στερήσετε τον αυθορμητισμό του! Ένα παιδάκι με Σελήνη στον Κριό ακολουθεί τις παρορμήσεις του στον απόλυτο βαθμό, είναι ανυπόμονο και τολμηρό, και δυσφορεί έντονα με τους κανόνες. Αποφύγετε να το μαλώνετε για όλα τα παραπάνω, μιας και είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε να λειτουργήσει μέσα σε πλαίσια στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Φροντίστε να έχει αρκετές δραστηριότητες ώστε να διοχετεύει την ενεργητικότητά του και δείξτε πολλή υπομονή – την χρειάζεται!


taurosΣελήνη στον Ταύρο
Το μωράκι σας χρειάζεται να νιώθει σταθερότητα παντού: στις ώρες φαγητού και ύπνου, στο χώρο του μέσα στο σπίτι, στις καθημερινές του συνήθειες. Το πείσμα μπορεί να αποδειχθεί το χειρότερο ελάττωμά του, γι’αυτό φροντίστε να μην του το ενισχύετε με μια δική σας άκαμπτη συμπεριφορά. Δώστε του χρόνο να επεξεργαστεί τις συμβουλές σας κα δείξτε του με τον τρόπο σας ότι δεν είναι υποτιμητικό να ζητάει κανείς συγνώμη!




didumoiΣελήνη στους Διδύμους
Είναι ένα μικρό ανθρωπάκι τόσο φιλομαθές, που θα σας καταπλήξει από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του με την εγρήγορση και τα αντανακλαστικά του! Είναι ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική του ανάπτυξη να του μιλάτε πολύ και να μην βαριέστε ποτέ να του εξηγείτε τις απορίες του. Η Σελήνη στους Διδύμους έχει ως βασική της ανάγκη όχι τόσο τη συναισθηματική αλλά τη διανοητική προσέγγιση.



karkinosΣελήνη στον Καρκίνο
Εάν το παιδί σας έχει Σελήνη στον Καρκίνο, δε θα χορταίνει τα χάδια σας και τις φροντίδες σας, ακόμα κι όταν θα έχει φτάσει τα … 100! Έχει μεγάλη ανάγκη από τη σωματική επαφή, τα γλυκά λόγια και την προστασία. Σε περίπτωση που σαν χαρακτήρας δεν είστε ιδιαίτερα εκδηλωτική γενικότερα, η στάση σας αυτή μπορεί να ερμηνευτεί από το παιδί ως απόρριψη. Γι’αυτό μη διστάσετε να το γεμίσετε στοργή, ακόμα κι αν ο περίγυρός σας δεν το εγκρίνει.



leonΣελήνη στο Λέοντα
Τα παραμύθια με ιππότες κι ατρόμητους πολεμιστές δεν πρέπει να λείπουν στιγμή από το κομοδίνο του. Αν πάλι είναι κοριτσάκι, οι πριγκίπισσες κι οι νεράιδες είναι must, διότι αυτό το παιδί έχει άμεση ανάγκη από οτιδήποτε διαθέτει αίγλη, ευγενικά αισθήματα κι υψηλά ιδεώδη. Μεγαλώνοντας, θα διαπιστώσετε πόσο γενναιόδωρο παιδί είναι. Πολλά μπορεί επίσης να του προσφέρει και το θεατρικό παιχνίδι, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ανάπτυξής του.



parthenosΣελήνη στην Παρθένο
Μια ισχυρή φλέβα πρακτικότητας χαρακτηρίζει τον μικρό/μικρή μας, γι’αυτό και εξασφαλίστε του οπωσδήποτε ένα καθημερινό πρόγραμμα με συγκεκριμένα ωράρια. Αν είστε ο τύπος ανθρώπου που λειτουργεί κάπως ανοργάνωτα, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αναστάτωση στο παιδί, που πρώτα απ’όλα έχει ανάγκη από ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας. Ενδέχεται να του αρέσουν πολύ παιχνίδια όπως κατασκευές, σταυρόλεξα ή παζλ.



zygosΣελήνη στο Ζυγό
Κλασσική μουσική, αρμονικά χρώματα, καλαίσθητο περιβάλλον είναι τρεις βασικές απαιτήσεις από ένα παιδί με τη Σελήνη του στο Ζυγό. Από νωρίς θα δείξει την αγάπη του για το ωραίο. Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο του κάνετε παρατηρήσεις – είναι πολύ ευαίσθητο στις εντάσεις, και προτιμά τα ανώδυνα σχόλια. Αρκετά συχνά μπορεί να είναι αναποφάσιστο, γι’αυτό ενισχύστε του την πεποίθηση ότι δεν είναι κακό οι άνθρωποι να παίρνουν συγκεκριμένη θέση όπου χρειάζεται.



skorpiosΣελήνη στο Σκορπιό
Είναι το παιδί που συχνά μπορεί να βλέπει εφιάλτες ή να φοβάται το σκοτάδι. Από τους πρώτους μήνες ζωής του θα βασίζεται απόλυτα στη διαίσθησή του και θα προτιμά να μην εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Αποφύγετε να το προσεγγίζετε με λογικά επιχειρήματα, αντιθέτως χρησιμοποιείστε και τη δική σας διαίσθηση για να το φροντίσετε. Τη στιγμή που θα αισθανθεί συναισθηματική ασφάλεια, θα γίνει και λίγο πιο εξωστρεφές. Θέλει να νιώθει ότι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, και αν του αφοσιωθείτε, δε θα σας εγκαταλείψει ποτέ!



toskotisΣελήνη στον Τοξότη
Είναι ένα γελαστό μωράκι, περιπετειώδες από κούνια, ζωηρό, κι ολίγον τι … επιπόλαιο! Είναι από τη φύση του αισιόδοξο, κι έτσι μπορείτε άφοβα να του καλλιεργήσετε από νωρίς την πίστη του στη ζωή και τους ανθρώπους. Επίσης, μην παραλείψετε τις φιλοσοφικές συζητήσεις με θέματα κι αναγνώσματα κατάλληλα για την ηλικία του, π.χ. ιστορίες από τη μυθολογία. Μια ριψοκίνδυνη δραστηριότητα πού και πού, επίσης δε βλάπτει!



aigokerosΣελήνη στον Αιγόκερω
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση ενός παιδιού που αποζητά την αυτάρκεια, να νιώθει δηλαδή ελεύθερο να αυτοεξυπηρετείται και να βασίζεται στις δικές του δυνάμεις. Τα συνηθισμένα γλυκόλογα το αφήνουν μάλλον αδιάφορο, ενώ ανταποκρίνεται άμεσα στην ανάληψη ευθυνών. Κατά πάσα πιθανότητα θα ωριμάσει πολύ γρήγορα και θα προτιμά συναναστροφές με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία. Μην το αποτρέψετε – όσο μεγαλώνει θα γίνεται και πιο … παιδί!



ydroxoosΣελήνη στον Υδροχόο
Το μωρό σας μπορεί να είναι ένας εν δυνάμει επιστήμονας, μιας και από τα πρώτα του βήματα θα αναπτύξει έναν προοδευτικό τρόπο σκέψης! Οι φίλοι του αργότερα θα το θαυμάζουν και θα το αγαπούν, γιατί θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Δεν θα είναι εύκολο να το προσαρμόσετε σε νόρμες που δεν εγκρίνει, κι ίσως συχνά σας πηγαίνει κόντρα περισσότερο για να τεστάρει τις αντιδράσεις σας παρά γιατί πράγματι διαφωνεί. Στην αντιμετώπισή σας να είστε δίκαιη, αντικειμενική και καθόλου καταπιεστική.



ixthysΣελήνη στους Ιχθείς
Νανουρίσματα, τραγουδάκια, τρυφερές ιστορίες, είναι τα απαραίτητα συστατικά για ένα μωράκι με Σελήνη στους Ιχθείς. Συναισθηματικά θα σας ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο αυτά που του προσφέρετε, αρκεί να μην το πληγώνετε βάζοντάς του πολλούς περιορισμούς. Χαρακτηριστική θα είναι η τάση του να πιάσει το μολύβι για να ζωγραφίσει. Οφείλετε να του διδάξετε από νωρίς πού μπαίνουν τα όρια στις σχέσεις, με το να οριοθετείτε τη δική σας συμπεριφορά. Αν δείτε ότι αφαιρείται συχνά, μην ανησυχήσετε – το ονειροπόλημα το τρέφει όσο και το γάλα του!