babytales.gr on Facebook
γάμος : ζώδια, άστρα και μωρά, άστρα και νεογέννητα, ερμής και μάθηση, ζώδια και σχολείο - Ο πιο καλός ο μαθητής

Ο πιο καλός ο μαθητής

Πως ο Ερμής επηρεάζει τις μαθητικές επιδόσεις

Δημιουργική Απασχόληση Φεγγαράκι μου λαμπρό
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Παρά το γεγονός ότι το μωρό σας διανύει ακόμα τις πρώτες μέρες ζωής του είναι φυσικό να αναρωτιέστε από τώρα αν μεγαλώνοντας θα αγαπήσει τη μάθηση και ποιες θα είναι οι επιδόσεις του στο σχολείο. Αναμφισβήτητα η διαπαιδαγώγηση που γίνεται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον παίζει πρωταρχικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το νήπιο θα εξελιχθεί μαθησιακά, κάποιες πνευματικές προδιαγραφές ωστόσο παρέχονται κι από τον Ερμή του, ο οποίος συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος επικοινωνεί κι έχει πρόσβαση στη γνώση. Εάν λοιπόν θέλετε να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής του πολυαγαπημένου σας παιδιού, δεν έχετε παρά να στείλετε δωρεάν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση erina22001@yahoo.com με την ημερομηνία/ώρα/τόπο γέννησής του.

kriosΕρμής στον Κριό
Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι μια φυσική περιέργεια να τα μάθει όλα ΤΩΡΑ, μέσα από δράση και προσωπική συμμετοχή. Είναι πολύ πιθανό στο σχολείο να είναι ανταγωνιστικό και να θέλει να είναι ο πρώτος/η στην τάξη, το σίγουρο είναι πάντως ότι οπωσδήποτε κάπου θα έχει αρχηγική θέση, γιατί του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες.
+  Δε θα διστάζει ποτέ να κάνει ερωτήσεις στο δάσκαλο και  θα του αρέσουν πάσης φύσεως δραστηριότητες
-  Ίσως δυσκολευτεί να πειθαρχήσει στους κανόνες και να είναι όσο επιμελές χρειάζεται



taurosΕρμής στον Ταύρο
Ο καλύτερος τρόπος άντλησης πληροφοριών για το παιδί με τον Ερμή στον Ταύρο είναι η χρήση και των πέντε αισθήσεων: θα θέλει να βλέπει ζωηρές εικόνες, να ακούει ήχους και μουσική, να μπορεί να αγγίξει και να μυρίσει το φυτό στη Φυσική Ιστορία. Οι εκδρομές στη Φύση είναι το καλύτερό του, ενώ ίσως το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα γκρινιάζει στο σχολείο είναι το πρωϊνό ξύπνημα!
+  Επειδή διακατέχεται από πείσμα, επιμονή κι υπομονή, οι επιδόσεις του θα είναι σπάνια κακές
-  Ενδέχεται να χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ’ό,τι άλλοι συμμαθητές του για να ολοκληρώσει τις εργασίες του





didumoiΕρμής στους Διδύμους
Η χαρά του δασκάλου! Με έναν μαγικό τρόπο θα τον/την ενδιαφέρουν όλα τα μαθήματα κι όταν κάποιο θα το ξεχωρίζει ως αγαπημένο του αντικείμενο μελέτης, θα ξοδεύει ώρες στο διαδίκτυο για επιπλέον πληροφορίες. Το σχολείο θα το ελκύει και ως χώρος γνώσης αλλά και γιατί εκεί θα συναντά καθημερινά τους φίλους του!
+  Ιδιαίτερη έφεση και διάκριση στις Ξένες Γλώσσες
-  Από τη λαχτάρα του να μάθει όσα περισσότερα γίνεται, μπορεί η μελέτη του να παραμένει επιφανειακή



karkinosΕρμής στον Καρκίνο
Το πιο βασικό στοιχείο για ένα παιδί με τον Ερμή στον Καρκίνο είναι η ταύτισή του με το δάσκαλο και η αποδοχή του από αυτόν. Έτσι, δεν θα είναι καθόλου παράξενο εάν απορρίψει ένα μάθημα επειδή δε συμπαθεί το διδάσκοντα. Το μυαλό του είναι κοφτερό, ενώ ίσως αναπτύξει μια έφεση στο μάθημα της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, μιας και γενικά του αρέσουν ιστορίες που σχετίζονται με το παρελθόν
+  Έχει ανεπτυγμένη Συναισθηματική Νοημοσύνη κι αν πάρει από την αρχή σωστά το σχολείο θα διαπρέψει
-  Η κυκλοθυμία του μπορεί να του δημιουργήσει κατά καιρούς μαθησιακά κενά




leonΕρμής στο Λέοντα
Οι βαθμοί στα προφορικά του θα εμφανίζουν συνήθως πολύ μεγαλύτερη άνοδο από τα γραπτά, μιας και θα του αρέσει πολύ να λέει το μάθημα «απ’ έξω» μπροστά σε όλη την τάξη. Οπωσδήποτε μέλος της θεατρικής ομάδας του σχολείου, θα είναι από τους μαθητές που βάζουν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν.
+  Αν πάρει το σχολείο με καλό μάτι, η πρωτιά θα του είναι παιχνίδι
-  Κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα μιας μάταιης ανταγωνιστικότητας





parthenosΕρμής στην Παρθένο
Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες θα έχουν ανακαλύψει το αστέρι τους! Με μια άκρως λογική και μεθοδική σκέψη, δε θα έχει καμμία δυσκολία στο να απορροφά τη γνώση, αρκεί η διδασκαλία να έχει οργάνωση και σωστή ταξινόμηση.
+  Είναι από τα λίγα παιδιά που δε φέρουν την παραμικρή αντίσταση στο σχολικό σύστημα
-  Μπορεί να το μπερδέψει μια μορφή γνώσης που είναι χωρίς πλαίσιο, πχ ένα ελεύθερο θέμα στην Έκθεση




zygosΕρμής στο Ζυγό
Το παιδί σας θα έχει ιδιαίτερη αγάπη προς τις Καλές Τέχνες, κι οπωσδήποτε θα έχει μια κασετίνα γεμάτη με όλες τις αποχρώσεις των στυλό και των μαρκαδόρων! Η σχολική αίθουσα θα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό ως παράγοντας μάθησης, ενώ άριστες θα είναι και οι σχέσεις του με το σύνολο των συμμαθητών του.
+ Εντάσσεται εύκολα στη σχολική ομάδα
-  Δεν παίρνει εύκολα συγκεκριμένη θέση όταν του ζητείται, πχ να διατυπώσει απορίες




skorpiosΕρμής στο Σκορπιό
Συνήθως αρκετά συνεσταλμένο, είναι το παιδί που στο τέλος του τριμήνου θα καταπλήξει το δάσκαλο με τους βαθμούς των γραπτών του! Όταν μαθαίνει κάτι, το μαθαίνει σε βάθος, ενώ ταυτόχρονα ανταγωνίζεται μονίμως τον ίδιο του τον εαυτό.
+  Στα μαθήματα που προτιμά θα έχει πάντα υψηλές και ουσιαστικές επιδόσεις
-  Η φυσική συστολή του μπορεί να το δυσκολέψει στη συναναστροφή με τους συμμαθητές του




toskotisΕρμής στον Τοξότη
Η Μυθολογία και τα Θρησκευτικά θα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα του μαθήματα, και γενικότερα θα δείχνει σαφή προτίμηση σε ό,τι μιλά για κάποιο βαθύτερο ή ανώτερο νόημα. Συνήθως οι απόψεις του είναι φιλοσοφημένες, ενώ έχει άριστη σχέση με συμμαθητές και δασκάλους
+  Ο Ερμής στον Τοξότη δημιουργεί μια σταθερή αγάπη για μάθηση κι ανταλλαγή ιδεών
-  Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί μια κακή σχέση με την ολοκλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων




aigokerosΕρμής στον Αιγόκερω
Ξέρουμε από τώρα ποιος θα είναι ο απουσιολόγος στην τάξη του! Το σχολείο για το μαθητή με τον Ερμή στον Αιγόκερω είναι ό,τι για έναν επιχειρηματία η επιχείρησή του - η σταθερότητα και η συνέπεια θα είναι τα πιο δυνατά του στοιχεία, ενώ αδιάβαστο δε θα πάει ούτε και με πυρετό!
+  Θεωρεί τη σχολική εκπαίδευση αναγκαία και απαραίτητη
-  Οι σχολικές δραστηριότητες που δεν αφορούν το μάθημα αυτό καθαυτό μπορεί να του φαίνονται ανιαρές και να μη θέλει να συμμετέχει




ydroxoosΕρμής στον Υδροχόο
Ακόμα κι αν οι βαθμοί του είναι χαμηλοί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την ευκολία με την οποία έκανε πειράματα στη Φυσική ή το θέμα της Έκθεσης που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο σχολικό διαγωνισμό. Τα πάει καλά στα μαθήματα μόνο εάν το εμπνέουν κι απεχθάνεται τους κανόνες και τη σχολική ρουτίνα
+  Αν προετοιμαστεί καταλλήλως από την οικογένεια, το σχολείο μπορεί να είναι η αφετηρία του για κάτι μεγάλο στο μέλλον
-  Μπορεί να είναι αρκετά απείθαρχο και αντιδραστικό




ixthysΕρμής στους Ιχθείς
Ως μαθητής/ μαθήτρια θα είναι ο αγαπημένος/η του δασκάλου: μαζεμένο, αρκετά ντροπαλό αλλά και πολύ πονόψυχο, το παιδί με τον Ερμή στους Ιχθείς θα είναι εκείνο που θα βοηθά και θα στηρίζει τους συμμαθητές του ανά πάσα ώρα και στιγμή! Από μαθήματα θα προτιμά σαφέστατα τα Καλλιτεχνικά
+  Θα έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τόπο έκφρασης, εμπνευσμένο και συναισθηματικό
-  Μπορεί να χαρακτηρίζεται από αδυναμία συγκέντρωσης