babytales.gr on Facebook
γάμος : μωρό, παιδί και διάβασμα, μωρό και διάβασμα, μωρό και παραμύθια, παιδί και παραμύθια - Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και διαβάστε του!

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και διαβάστε του!

8 μυστικά για το πώς να διαβάσετε στο παιδάκι σας

Πως βλέπουν τα παιδιά το μέλλον; Δικαίωμα στη φαντασία
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Καθίστε κάπου άνετα και βάλτε το μωράκι σας στο αγαπημένο σας σημείο… την αγκαλιά σας!  
Δώστε προσοχή στις εκφράσεις και τον τόνο της φωνής σας. Κάντε εκφράσεις και κινήσεις για να μιμηθείτε τι συμβαίνει στην ιστορία που διαβάζετε. Αν π.χ. στο παραμύθι είναι βράδυ ή κάποιος κοιμάται, διηγηθείτε με χαμηλή φωνή
Καθώς διηγείστε το παραμύθι, δείχνετε στο μωράκι σας με το δάχτυλο σας τα ζωάκια ή τα πράγματα για τα οποία μιλάει η ιστορία.
Kάντε ερωτήσεις στο μωρό σας  και αν είναι πολύ μικρό για να σας απαντήσει δίνε του και τις απαντήσεις.
Αν το βιβλίο σας έχει ζωγραφιές, απλά ξεφυλλίστε το και μιλήστε για το τι συμβαίνει σε κάθε σελίδα.  
Αν το παιδάκι σας μπορεί να πιάσει τις σελίδες, αφήστε το να τις γυρίσει μόνο του. Έτσι θα μπορέσει να αναπτύξει καλύτερα τις κινητικές του ικανότητες.
Μην πιέζετε το παιδάκι σας αν δε θέλει. Το διάβασμα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Αν το παιδάκι σας δεν έχει όρεξη, ξαναπέστε του να διαβάσετε κάποιο παραμύθι λίγο αργότερα.
Αναδημιουργήστε σκηνές από το βιβλίο. Αν στο παραμύθι είναι βράδυ, σηκωθείτε και κλείστε τις κουρτίνες σιγά σιγά. Αν σε μια σκηνή ξημερώνει, ανοίξτε τις κουρτίνες και μιλήστε με δυνατή και χαρούμενη φωνή.