babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, ερχομός μωρού, γέννα, σύντροφος και γέννα - Πώς να γίνετε ο τέλειος σύντροφος στη γέννα

Πώς να γίνετε ο τέλειος σύντροφος στη γέννα

μείνετε δίπλα στη γυναίκα σας

Ώρα για το μαιευτήριο Ετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού σας
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Φωτογράφιση Εγκυμοσύνης | Studio Phosart

Οι ανάγκες της γυναίκας σας κατά τη διάρκεια τηςγέννας είναι εντελώς διαφορετικές από ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι φροντίδα και άνεση, μία συνεχήυποστηρικτική παρουσία, συνεχή επιβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά και γνώση τουτι πρόκειται να συμβεί.

Μείνετε κοντά στη γυναίκα σας. Η σωματική επαφή δείχνειστη γυναίκα σας ότι θέλετε να τη φροντίσετε και ότι δεν είναι μόνη της.

Θυμίζετε της να αλλάζει θέση. Αυτό θα τη βοηθήσει να μειωθούν οι πόνοι της μέσης. Τοποθετήστε μαξιλάρια ήδιπλωμένες κουβέρτες πίσω από τη μέση της και βοηθήστε τη να σηκωθεί και ναπερπατήσει
Κρατήστε την καθαρή και στεγνή. Έχετε πάντα δίπλα της καθαρέςπετσέτες και μία λεκανίτσα με νερό για να μπορέσετε να την καθαρίσετε και νατην κάνετε να νοιώσει πιο άνετα ακόμη και όταν σπάσουν τα νερά της.
Δίνετε της υγρά. Οι βαθιές ανάσες που μπορεί ναπαίρνει για να μειώσει τους πόνους θα ξεράνουν το στόμα της γι’ αυτό έχετεπάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ή παγάκια όπως επίσης και κάποιο ενυδατικόπροϊόν για τα χείλια της.
Κρατήστε την δροσερή. Βάζετε ένα υγρό κρύοπετσετάκι στο πρόσωπο της ή στο λαιμό της για να την κρατήσετε δροσερή.
Βάζετε ζεστές κομπρέσες στη μέση. Οι διαστολές μπορεί ναδημιουργήσουν στη γυναίκα σας πόνους στη μέση ή στη κοιλιά. Οι ζεστές κομπρέσεςθα την ανακουφίσουν.
Κάνετε της μασάζ. Ζητήστε από τη γυναίκα σας ναξαπλώσει στο πλάι και κάνετε της μασάζ χαμηλά στη μέση.
Θυμίζετε της να πηγαίνει στην τουαλέτα. Η γεμάτη κύστη καθυστερεί τη γέννα γι’ αυτό θυμίζετε της ναπηγαίνει στην τουαλέτα κάθε ώρα.
Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης. Μία εύκολη τεχνική είναι να ζητήσετε από τη γυναίκα σας να σφίγγει καινα χαλαρώνει εναλλάξ κάθε μυ, ξεκινώντας με τους μυς του πάνω σώματος καισυνεχίζοντας προς τα κάτω.
Διατηρήστε ένα ήρεμο περιβάλλον. Ενθαρρύνετε την να ξεκουραστεί ώστενα αποφύγει την εξάντληση.
Εξασφαλίστε την ιδιωτική της ζωή. Σεβαστείτε την ανάγκη της να είναι καλυμμένη (ή να μη φοράει τίποτα)κατά τη διάρκεια της γέννας της.
Δώστε της συναισθηματική υποστήριξη. Ψιθυρίζετε της ενθαρρυντικά λόγια, δίνετε της κουράγιο γιατην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει και πείτε της πόσο την αγαπάτε. Όσο ηγέννα προχωράει λέγετε της ότι έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΠIΣΩ ΣΤΟ "3ο Τρίμηνο"
Το νεογέννητο σας  Θηλασμός και Διατροφή
Βαπτίζομαι  Το video της βάπτισης
Eίμαι γονιός  Δικαιολογητικά βάπτισης