babytales.gr on Facebook
γάμος : εγκυμοσύνη, έγκυος, συμπτώματα εγκυμοσύνης - Πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνω τεστ εγκυμοσύνης?

Πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνω τεστ εγκυμοσύνης?

για να μην απογοητευτείτε

Συμπτώματα εγκυμοσύνης που θα λατρέψετε
WTemail it
Για να στείλεις το προεπιλεγμένο υλικό με email βάλε στο πεδίο ΠΡΟΣ όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιθυμείς, χωρίζοντάς τες με ένα κόμμα. Συμπλήρωσε το μήνυμά σου στο ανάλογο πεδίο και πάτα Send.
ΠΡΟΣ*
ΤΟ EMAIL ΣΟΥ*
ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ
ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ
  
Έχετε ξεκινήσει να προσπαθείτε να κάνετε παιδάκι και δενγνωρίζετε πότε πρέπει να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης για να είναι έγκυρο.

Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν την παρουσία μιας ορμόνης πουονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) στα ούρα. Κατά τη διάρκεια τωνπρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης, το επίπεδο της hCG στα ούρα αυξάνεται ραγδαίακαι διπλασιάζεται κάθε 2 με 3 ημέρες. Για αυτόν τον λόγο, τα αποτελέσματα θαείναι πιο σωστά αν περιμένετε να κάνετε το τεστ μετά τις πρώτες μέρεςκαθυστέρησης. Επίσης, επειδή ο κύκλος και η ωορρηξία σας μπορεί να έχουνδιακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, τα τεστ εγκυμοσύνης δε μπορεί να είναι απόλυταέγκυρα. Μέχρι να γονιμοποιηθεί το ωάριο και να αρχίσει να αναπτύσσεται οπλακούντας, η ορμόνη hCG δεν υπάρχει, που σημαίνει ότι δε μπορεί να ανιχνευτεί ηεγκυμοσύνη σας.

Κάτι πολύ βασικό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι κάθετεστ εγκυμοσύνης έχει διαφορετική ευαισθησία σε hCG. Έτσι, παρόλο που ισχύειπως ορισμένα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν μία εγκυμοσύνη ακόμη και 4μέρες πριν από την καθυστέρηση σας, κάτι τέτοιο δεν είναι ο κανόνας και μπορείσε εσάς να δείξει ψεύτικο αρνητικό.

Για να είσαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουρες πως τααποτελέσματα από το τεστ εγκυμοσύνης σας είναι σωστά, θα πρέπει να περιμένετεαρκετές μέρες μετά την καθυστέρηση σας πριν κάνετε το τεστ! Φυσικά, το αμέσωςεπόμενο βήμα σας μετά το τεστ εγκυμοσύνης είναι μία επίσκεψη στον γυναικολόγοσας για να σας δώσει και την επίσημη θετική απάντηση!